Description
Specjalna baza w proszku do lodów rzemieślniczych lub semifreddo. Wyrób jest miękki i przyjemny w jedzeniu nawet w bardzo niskiej temperaturze a jednocześnie utrzymuje strukturę wyrobów mimo podwyższenia temperatury. Baza jest najczęściej stosowana do wyrobu pralin lodowych i lodów na patyku. Mieszankę można zamrażać we frezerze, ale także można ubić masę w ubijaczce i zamrozić w szokowniku lub zamrażarce.
Sposób użycia: – lody: 400 g produktu należy rozpuścić w 1 litrze mleka i zamrozić we frezerze.
– semifreddo: 300 g produktu rozpuszczamy w 1 litrze śmietanki i ubijamy w ubijaczce planetarnej (po uformowaniu masę należy zamrozić).
– semifreddo: 300 g produktu rozpuszczamy w 1 litrze śmietanki i ubijamy w ubijaczce planetarnej (po uformowaniu masę należy zamrozić).
Informacja o wartości odżywczej w 100 g:
Wartość energetyczna | 1 962,8 kJ / 468,9 kcal |
---|---|
tłuszcz | 14,80 g |
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 14,60 g |
węglowodany – w tym cukry |
79,30 g 60,90 g |
białko | 4,70 g |
sól | 0,20 g |
Certyfikaty:
Halal
Deklaracje:
Bez glutenu
Bez gmo
MEC3 Baza typu „M” do Pralin, 1,2kg