MEC3 Baza typu „M” do Pralin, 1,2kg

Categories: , , Tags: , , , ,

Description

Specjalna baza w proszku do lodów rzemieślniczych lub semifreddo. Wyrób jest miękki i przyjemny w jedzeniu nawet w bardzo niskiej temperaturze a jednocześnie utrzymuje strukturę wyrobów mimo podwyższenia temperatury. Baza jest najczęściej stosowana do wyrobu pralin lodowych i lodów na patyku. Mieszankę można zamrażać we frezerze, ale także można ubić masę w ubijaczce i zamrozić w szokowniku lub zamrażarce.
Sposób użycia: – lody: 400 g produktu należy rozpuścić w 1 litrze mleka i zamrozić we frezerze.
– semifreddo: 300 g produktu rozpuszczamy w 1 litrze śmietanki i ubijamy w ubijaczce planetarnej (po uformowaniu masę należy zamrozić).
Informacja o wartości odżywczej w 100 g:
Wartość energetyczna 1 962,8 kJ / 468,9 kcal
tłuszcz 14,80 g
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone 14,60 g
węglowodany
– w tym cukry
79,30 g
60,90 g
białko 4,70 g
sól 0,20 g
Certyfikaty:

HalalHalal

Deklaracje:

Bez glutenuBez glutenu
Bez gmoBez gmo

MEC3 Baza typu „M” do Pralin, 1,2kg
Przewiń na górę