Description
Spełnia w lodach kilka funkcji:
– jest mniej słodka od sacharozy, ale jej ilość w recepturze lepiej ograniczyć do 20% wszystkich użytych cukrów z uwagi na mdły posmak,
– oraz posiada zdolność znacznie silniejszego od sacharozy obniżania temperatury zamarzania mieszanki.
– poprawia „mazistość” lodów.
Nazwa handlowa: dekstroza.
– jest mniej słodka od sacharozy, ale jej ilość w recepturze lepiej ograniczyć do 20% wszystkich użytych cukrów z uwagi na mdły posmak,
– oraz posiada zdolność znacznie silniejszego od sacharozy obniżania temperatury zamarzania mieszanki.
– poprawia „mazistość” lodów.
Nazwa handlowa: dekstroza.
Sposób użycia: Według potrzeb
Informacja o wartości odżywczej w 100 g:
Wartość energetyczna | 1 674,4 kJ / 400,0 kcal |
---|---|
tłuszcz | 0,00 g |
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,00 g |
węglowodany – w tym cukry |
97,00 g 97,00 g |
białko | 0,00 g |
sól | 0,00 g |
Certyfikaty:
Deklaracje:
Bez glutenu
Bez laktozy
Bez mleka
Bez emulgatorów
Bez substancji zagęszczających
Wegańskie
MEC3 Glukoza Krystaliczna, 3kg