Description
Pasta z arbuza, w postaci gęstego syropu bez cząstek.
Doskonała do lodów sorbetowych, które smakują jak dojrzały, słodki arbuz.Podane w procentach dozowanie odnosi się do opartej na samym koncentracie receptury, w której nie używa się owoców, ale dodaje jeden z preparatów błonnikowych – MECFRUTTA lub MECFIBRA.
Doskonała do lodów sorbetowych, które smakują jak dojrzały, słodki arbuz.Podane w procentach dozowanie odnosi się do opartej na samym koncentracie receptury, w której nie używa się owoców, ale dodaje jeden z preparatów błonnikowych – MECFRUTTA lub MECFIBRA.
W recepturach z owocami dozowanie koncentratu jest niższe – im więcej owoców, tym mniej koncentratu.
Bogaty zbiór receptur jest dostępny w Kalkulatorze Receptur.
Sposób użycia: 300g cukru, 50g Gelmixu,100 g pasty ARBUZ, 1 litr wody, 3g preparatu Softin MEC3.
Informacja o wartości odżywczej w 100 g:
Wartość energetyczna | 1 159,5 kJ / 277,0 kcal |
---|---|
tłuszcz | 0,00 g |
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,00 g |
węglowodany – w tym cukry |
69,00 g 52,00 g |
białko | 0,00 g |
sól | 0,02 g |
Certyfikaty:
Halal
Kosher
Deklaracje:
Bez glutenu
Bez gmo
Bez laktozy
Bez mleka
Bez emulgatorów
Wegańskie
MEC3 Koncentrat Arbuz, 3kg