Description
Koncentrat w postaci gęstego syropu bez cząstek.
Podane w procentach dozowanie odnosi się do opartej na samym koncentracie receptury, w której nie używa się owoców, ale dodaje jeden z preparatów błonnikowych – MECFRUTTA lub MECFIBRA.
W recepturach z owocami dozowanie koncentratu jest niższe – im więcej owoców, tym mniej koncentratu. Banany do lodów powinny być niezbyt dojrzałe i dość twarde.
Bogaty zbiór receptur jest dostępny w Kalkulatorze Receptur.
Sposób użycia: 300g cukru i 50g GELMIXU zmieszać na sucho, dodać 100 g pasty bananowej i 1 litr mleka, wymieszać do rozpuszczenia, odstawić na 20 minut do lodówki. Aby lody były bardziej kremowe zaleca się dodanie 3g preparatu SOFTIN MEC3 na kg zamrażanej mieszanki.
Informacja o wartości odżywczej w 100 g:
Wartość energetyczna | 1 131,5 kJ / 270,3 kcal |
---|---|
tłuszcz | 0,00 g |
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,00 g |
węglowodany – w tym cukry |
62,90 g 58,20 g |
białko | 0,20 g |
sól | 0,01 g |
Certyfikaty:
Halal
Kosher
Deklaracje:
Bez glutenu
Bez gmo
Bez laktozy
Bez mleka
Bez emulgatorów
Wegańskie
MEC3 Koncentrat Banan, 3kg