Callebaut Czekolada Biała 25,9%, 2,5kg

Description

Recipe N° CW2

Legendarna biała czekolada do mieszania i nadawania smaku.
Kultowa biała czekolada charakteryzuje się tą samą wspaniałą równowagą pomiędzy mlecznymi, kremowymi i waniliowymi nutami, co Receptura Nr W2.
Gęsta konsystencja sprawia jednak, że jest to idealna biała czekolada do mieszania i nadawania smaku musom, kremom i ganaszom. Ze względu na przyjemny smak można ją łączyć z szeroką gamą składników.
Ciesz się wspaniałym efektem za każdym razem!

 

2,5 kg Czekolada BIAŁA CW2 25,9% CW2-E4-U71 Callebaut:

 

Zrównoważony smak mleka i śmietanki z subtelnymi nutami wanilii.

 

Opis: Belgijska czekolada bardzo wysokiej jakości. Produkowana w postaci niedużych pastylek (kaletek), co bardzo ułatwia rozpuszczanie, dozowanie i serwowanie.

Czekolada idealnie nadaje się do sporządzania nadzień, robienia pralin, tworzenia dekoracji i fondue.

Po połączeniu z mlekiem powstaje najwyższej jakości wyśmienita gorąca czekolada do picia idealna do serwowania w filiżankach lub w czekoladziarkach (podgrzewaczach do czekolady).

Zaleca się upłynnianie we wszystkich pozostałych urządzeniach olejem roślinnym (polecamy zwykły słonecznikowy) lub masłem kakaowym w proporcji 5-8%,

co nie zmienia smaku czekolady, a jedynie delikatnie zwiększa jej płynność pozwalając na domykanie się tzw. „płaszcza” w fontannie.

Nie jest konieczne upłynnianie czekolady w kociołkach fondue.

Czekolada Callebaut posiada status kuwertury czekoladowej co oznacza, iż zawiera więcej masła kakaowego (min. 32-39%),

co w połączeniu z obróbką termiczną nadaje kuwerturze połysk, łagodny i długo utrzymujący się smak oraz charakterystyczny trzask przy łamaniu.

 

Składniki: cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, emulgator: lecytyna sojowa, naturalny aromat waniliowy.

Skład:

– kakao: 25,9%

– mleko: 23,7%

– tłuszcz: 33,9%

Płynność: 2/5

Opakowanie: 2,5kg

Kod produktu: CW2-E4-U71BC

Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Zastosowanie:

– pasty czekoladowe, ganache, trufle

– glazury

– musy, sosy

Callebaut Czekolada Biała 25,9%, 2,5kg
Przewiń na górę