Description
Recipe N° CW2
Legendarna biała czekolada do mieszania i nadawania smaku.
Kultowa biała czekolada charakteryzuje się tą samą wspaniałą równowagą pomiędzy mlecznymi, kremowymi i waniliowymi nutami, co Receptura Nr W2.
Gęsta konsystencja sprawia jednak, że jest to idealna biała czekolada do mieszania i nadawania smaku musom, kremom i ganaszom. Ze względu na przyjemny smak można ją łączyć z szeroką gamą składników.
Ciesz się wspaniałym efektem za każdym razem!
2,5 kg Czekolada BIAŁA CW2 25,9% CW2-E4-U71 Callebaut:
Zrównoważony smak mleka i śmietanki z subtelnymi nutami wanilii.
Opis: Belgijska czekolada bardzo wysokiej jakości. Produkowana w postaci niedużych pastylek (kaletek), co bardzo ułatwia rozpuszczanie, dozowanie i serwowanie.
Czekolada idealnie nadaje się do sporządzania nadzień, robienia pralin, tworzenia dekoracji i fondue.
Po połączeniu z mlekiem powstaje najwyższej jakości wyśmienita gorąca czekolada do picia idealna do serwowania w filiżankach lub w czekoladziarkach (podgrzewaczach do czekolady).
Zaleca się upłynnianie we wszystkich pozostałych urządzeniach olejem roślinnym (polecamy zwykły słonecznikowy) lub masłem kakaowym w proporcji 5-8%,
co nie zmienia smaku czekolady, a jedynie delikatnie zwiększa jej płynność pozwalając na domykanie się tzw. „płaszcza” w fontannie.
Nie jest konieczne upłynnianie czekolady w kociołkach fondue.
Czekolada Callebaut posiada status kuwertury czekoladowej co oznacza, iż zawiera więcej masła kakaowego (min. 32-39%),
co w połączeniu z obróbką termiczną nadaje kuwerturze połysk, łagodny i długo utrzymujący się smak oraz charakterystyczny trzask przy łamaniu.
Składniki: cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, emulgator: lecytyna sojowa, naturalny aromat waniliowy.
Skład:
– kakao: 25,9%
– mleko: 23,7%
– tłuszcz: 33,9%
Płynność: 2/5
Opakowanie: 2,5kg
Kod produktu: CW2-E4-U71BC
Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Zastosowanie:
– pasty czekoladowe, ganache, trufle
– glazury
– musy, sosy