Description
Duża zawartość kakao, z dodatkowym masłem kakaowym.
Czy istnieje większa przyjemność dla klientów, niż maczać owoce, ciasta czy pianki w płynnej, pysznej czekoladzie? Mleczna Czekolada do Fontann świetnie nadaje się do tego, by rozpieścić klientów śmietankowo-karmelową mleczną czekoladą Callebaut®. Callebaut® wzbogaca receptury czekolady do fontanny o dodatkowe masło, aby zagwarantować płynność czekolady w fontannie i fondue przez dłuższy czas.
2,5kg Callebaut wysokopłynna MLECZNA 37,8% CHM-N823FOUNE4 Callebaut:
Czekolada o zrównoważonym smaku mleka, śmietanki, karmelu i kakao
Opis: duża zawartość kakao o wyższej zawartości masła kakaowego, co gwarantuje dłuższy czas płynności czekolady.
Belgijska czekolada bardzo wysokiej jakości o podwyższonej płynności.
Produkowana w postaci niedużych pastylek/kaletek, co ułatwia dozowanie i rozpuszczanie.
Czekolada dedykowana jest do fontann czekoladowych, ponieważ nie wymaga upłynniania.
Nadaje się również do przygotowywania nadzień, dekoracji oraz fondue.
Po połączeniu z mlekiem i śmietanką daje gładką i kremową czekoladę do picia.
Czekoladę wystarczy roztopić w temperaturze 45°C, a następnie wlać do fontanny lub fondue.
Składniki: cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, emulgator: lecytyna sojowa, naturalny aromat waniliowy.
Skład:
– kakao: 37,8%
– mleko: 19,4%
– tłuszcz: 40,4%
Płynność: 5/5
Opakowanie: 2,5 kg
Kod produktu: CHM-N823FOUNE4
Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Zastosowanie:
– fontanny czekoladowe, fondue, nadzienia, czekolada do picia
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
– wartość energetyczna: 2449/585 kJ/kcal
– tłuszcz: 40,0 g
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 24,0 g
– węglowodany: 48,0 g
– w tym cukry: 47,0 g
– białko: 6,5 g
– sól: 0,19 g