Description
Czekolada biała w diamentach AQ49IK
- czekolada biała
- w diamentach
- kakao min.31%
- 1 kg worek
- bez zawartości innych tłuszczy poza masłem kakaowym
- kraj pochodzenia: Włochy
Prawdziwa czekolada najwyższej jakości, naturalna (bez zawartości innych tłuszczów poza masłem kakaowym).
Ariba to stworzona z pasją linia prawdziwej czekolady Master Martini. Skrupulatność w doborze surowców bezpośrednio z krajów ich pochodzenia, użycie wyłącznie masła kakaowego, naturalnej wanilii, harmonia aromatów oraz różnorodność smaków to parametry, które dają czekoladzie Ariba gwarację najwyższej jakości. Czekolada jest przedmiotem szczególnej uwagi w Master Martini, ponieważ począwszy od XV wieku, kiedy to została po raz pierwszy „odkryta” w Amerykach, nadal wzbudza wiele doznań i emocji, jak żaden inny surowiec.
Doskonała:
- do polew
- do wyrobu pralin
- wykonywania dekoracji
- przygotowania tzw. czekolady plastycznej, jako dodatek do ciastek kruchych (znakomicie znosi zapiekanie w ciastku)
Podstawowe składniki są starannie selekcjonowane w krajach, w których są uprawiane. Masy kakao różnego pochodzenia (ale zawsze z pasma równikowego Afryki i Ameryki Środkowej/ Południowej) są mieszane razem w starannie opracowanych i wyważonych proporcjach: używana jest tylko naturalna wanilia.
Przechowywanie:
Po pobraniu produktu, zamknąć dokładnie opakowanie, aby zapobiec wchłanianiu wilgoci i absorpcji obcych zapachów.
Smak czekolady szybko ulega pogorszeniu po wystawieniu na działanie promieni słonecznych.