Description
Skład: cukier, sok z malin (37 %), kwas cytrynowy (jako regulator kwasowości)
Objętość netto: 500 ml, butelka szklana
Ilość sztuk w opakowaniu zbiorczym (zgrzewce): 6
Naturalny syrop z malin
Malina to owoc, który kochają dzieci i dorośli. Aromatyczny, orzeźwiający, kojarzy się bezsprzecznie z upalnym latem i wakacjami. Chcesz zatrzymać jego smak na dłużej? Sięgnij po naturalny syrop malinowy, który przygotowała Polska Róża. To wyjątkowo smaczna, naturalna kompozycja, która powstaje w oparciu o tradycyjną recepturę bez dodatku cukru. Skład naszego syropu jest naturalny i prosty, pozbawiony zbędnych dodatków.
Syrop z malin doskonale sprawdzi się m.in. jako dodatek do herbaty i deserów. Powstaje metodą bezpośredniego tłoczenia, co pozwala wydobyć z owoców maksimum smaku i składników odżywczych. Poznaj ukrytą w nim moc natury!
Domowy syrop malinowy
Dojrzewające w słońcu, rosnące na krzakach słodkie owoce malin, kojarzą się nam z miłym odpoczynkiem i gorącym latem. Ten czerwony, drobny owoc oprócz rozkoszy podniebienia przynosi nam wiele innych korzyści. Nasze babcie i prababcie robiły z malin dżemy, konfitury i domowe soki, które podawały swoim bliskim zwłaszcza w okresie jesienno-zimowym, gdy łatwo było o chorobę i przeziębienie.
Smak malinowy jest jednym z najbardziej lubianych, przepadają za nim zarówno dzieci, jak i dorośli. Gdy wejdziemy do jakiegokolwiek sklepu, bez trudu znajdziemy różne wyroby o tym smaku. Gumy rozpuszczalne, cukierki, soczki, kisiele czy galaretki to tylko niektóre z nich. Ile jednak w tych produktach jest naturalnego soku malinowego? Czasami nie ma go niestety ani grama!
Tradycyjny syrop malinowy
Przyrządzanie domowych soków jest pracochłonne i trzeba znać dobrą recepturę. Nie każdy ma dziś czas na robienie przetworów, ale jednak istnieje sposób, by codziennie kosztować tego niezapomnianego smaku z dzieciństwa.
Oferujemy Ci przepyszny, naturalny syrop malinowy, który uzyskaliśmy tradycyjną metodą. Jego receptura to przede wszystkim sok NFC (nie z koncentratu), bezpośrednio tłoczony z owoców na tradycyjnej prasie. Nie znajdziesz w nim sztucznych dodatków, takich jak konserwanty i barwniki. Nasz produkt ma intensywną barwę i mocny, malinowy smak. To prawdziwy, naturalny produkt, będący znakomitą alternatywą dla wyrobów pełnych chemii, które „maliny” mają niestety jedynie w nazwie!
Do czego używać syropu malinowego?
Najprostszym i najbardziej smacznym wykorzystaniem syropu malinowego jest dodanie go do herbaty! Najlepiej lekko przestudzonej. Nada to jej pyszny, malinowy smak, a także doda słodyczy.
Desery i napoje będą zachwycały malinową słodyczą, gdy dodasz do nich odrobinę naszego syropu.
- Do przyrządzenia najprostszego napoju wystarczy jedynie woda. Weź gorącą lub chłodną wodę, w ten sposób uzyskasz napój rozgrzewający lub orzeźwiający.
- Lemoniadę malinową łatwo zrobisz, gdy dodasz syrop do wody gazowanej. Proporcja z wodą 1:8. Możesz wzbogacić smak dodatkowo, gdy rzucisz do lemoniady parę listków świeżej mięty!
- Dzieci uwielbiają lody, ciasta, budynie i puddingi, polej je malinowym syropem, będą jeszcze lepsze!
- Lubisz koktajle owocowe? Syrop malinowy będzie fantastycznie tu pasował!