Description
Konfitura dzika róża – wyjątkowy smak i moc witamin
Lato to słońce, kwiaty, wspaniałe kolory i aromaty. Gdy nastaje jesień i zima warto mieć w swojej spiżarni coś, co przypomni nam piękne, ciepłe dni. Dzika róża to dar lata, roślina uważana w medycynie ludowej za cenne lekarstwo. Dzika róża wykorzystywana jest do wytwarzania wielu różnych przetworów – dżemów, konfitur czy syropów. Konfitura, podobnie jak sama dzika róża ma wyjątkowo piękny, żywy kolor. Szczególnie wyróżnia ją jednak przyjemny i słodki smak. Słoiczek pysznych konfitur z dzikiej róży zachwyci Cię wspaniałym, intensywnym smakiem. Trudno go porównać do jakiegokolwiek innego, jest urzekający. Dzika róża pełna jest wartości odżywczych, dzięki temu konfitura z niej zrobiona obfituje w witaminę C, wspiera odporność, co jest szczególnie ważne w okresie jesienno-zimowym.
Tradycyjna konfitura z dzikiej róży
Przygotowaliśmy dla Państwa wspaniałą, naturalną konfiturę o bogatym smaku, którą uzyskaliśmy tradycyjną metodą. Stanowi ona wspaniały dodatek do pączków, ciasteczek, ciast i innych deserów. Owoce dzikiej róży pochodzą z polskich plantacji, znajdujących m.in. w Kotlinie Kłodzkiej. Surowiec zbieramy ręcznie i bardzo starannie selekcjonujemy. Zawsze dbamy o wysoką jakość i chcemy oferować naszym Klientom jedynie znakomite produkty. W naszej konfiturze z dzikiej róży nie ma sztucznych dodatków, takich jak konserwanty i barwniki. Jej smak jest tradycyjnie doskonały — dokładnie taki, jaki otrzymywały nasze mamy i babcie! Domowa konfitura z owoców dzikiej róży sprawi, że już nie będziesz chciał sięgnąć po żadną inną.
Podwieczorek z konfiturą dzikiej róży to pomysł na znakomity zimowy wieczór!
Skład: owoce róży (50 %), cukier
Najlepiej spożyć w ciągu miesiąca od otwarcia, przechowywać w lodówce
Waga netto: 220 g
Ilość w opakowaniu zbiorczym (zgrzewce): 9 szt