Description
CHLEB SŁONECZNY
Mieszanka do produkcji chleba słonecznikowego o niezwykłych walorach smakowych i odżywczych.Dla wzbogacenia funkcjonalności pieczywa dodaliśmy siemię lniane oraz błonnik owsiany i pszenny, pomagające w przemianie materii. Dzięki specjalnym dodatkom uszlachetniającym, pieczywo jest pięknie wyrośnięte i pulchne oraz dłużej zachowuje aromat i świeżość–nawet do 7 dnipo wypieku.
Receptura podstawowa
CHLEB SŁONECZNY: 5,0kg
Mąka pszenna T.750: 5,0kg
Drożdże: 0,4kg
Woda ok.: 6,2–6,3L
Przygotowanie: miesienie 3 minuty wolno, 10 minut szybko, temperatura ciasta 28°C, leżakowanie 30 minut, garowanie 50 minut w temperaturze 35°C, przy wilgotności 75%, po garowaniu piec chleb z zaparowaniem,po 5 minutach otworzyć cug. Temp.pieczenia 230°C spadająca do 200°C, czas pieczenia 30–40 minut.