Dawn Fond Quark Stabil, 10kg

SKU: 4012447042792 Categories: , Tags: , , ,

Description

10 kg QUARK-STABIL stabilizator do masy twarogowej w proszku Dawn:

 

Mieszanka w proszku do stabilizowania wypieków na bazie twarogu, stabilizator do masy twarogowej w proszku.

 

Opis: najwyższej jakości proszkowy stabilizator do masy twarogowej, dzięki któremu sernik uzyskuje delikatną i soczystą strukturę, a owoce dodane do masy nie zapadają się;

stosowanie stabilizatora przy produkcji serników eliminuje problemy z nierówną jakością stosowanego twarogu oraz wpływa na przedłużenie trwałości wyrobów.


Składniki: cukier, odtłuszczone mleko w proszku, skrobia pszenna, olej roślinny (palmowy), modyfikowana skrobia kukurydziana (E1422), albumina w proszku,

aromat, syrop glukozowy (kukurydziany, pszenny), emulgator: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471), sól.

Opakowanie: 10 kg (worek)

Sposób przygotowania:

Przepis podstawowy:

– 300 g stabilizator do masy twarogowej,

– 500 ml wody,

– 100 g jaja (całe),

– 1000 g niskotłuszczowy twaróg,

– umieścić wszystkie składniki w misie i mieszać przez około 1 minutę do połączenia składników.

Receptura podstawowa na sernik – blacha 40 x 60 cm x h 5 cm:

– 3000 g twaróg chudy mielony,

– 1200 g woda,

– 300 g żółtka jaj,

– 900 g stabilizator do masy twarogowej,

– 10 g aromat,

– 500 g białka jaj,

– 500 g cukier.

Receptura podstawowa na sernik – blacha 40 x 60 cm x h 5 cm:

– 3000 g twaróg potrójnie mielony,

– 500-800 g woda,

– 300 g żółtka jaj,

– 900 g stabilizator do masy twarogowej,

– 10 g aromat,

– 500 g białka jaj,

– 500 g cukier.

Sposób przygotowania:

– białka jaj ubić razem z cukrem,

– pozostałe składniki wymieszać ze sobą i ubijać przez 4 minuty, stopniowo dodając wodę,

– połączyć obie masy,

– blachę wyłożyć roladą biszkoptową lub ciastem kruchym,

– masę nałożyć do 3/4 wysokości blachy,

– piec w 190°C przez około 90 minut.

Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu;

chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego.

Producent: Dawn

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

– wartość energetyczna: 1860/442 kJ/kcal

– tłuszcz: 13,0 g

– w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 7,2 g

– węglowodany: 71,0 g

– w tym cukry: 47,0 g

– białko: 9,9 g

– sól: 0,99 g

Dawn Fond Quark Stabil, 10kg
Przewiń na górę