Description
Fermentacyjny zakwas orkiszowy z octem jabłkowym i solą. W produkcie UNIFERM FermFresh® Dinkelsauer orkisz został poddany łagodnemu procesowi fermentacji tworząc zakwas orkiszowy, a smak całości dopełnia niewielki udział octu jabłkowego i soli. Połączenie to zapewnia naturalną świeżość pieczywa oraz typową nutę orkiszu
Dozowanie: 1 – 6 % na mąkę, indywidualnie zależnie od pieczywa
Kwasowość: 60
Zawartość soli: 6 %
Zalety:
- naturalne składniki – wstępnie sfermentowane, zapewniają odpowiedni profil smakowy
- gotowy do użycia w wygodnej konsystencji płynnej
- umożliwia produkcje pieczywa 100% orkiszowego
- duża różnorodność – do wszelkiego rodzaju pieczywa
Oferowana forma:
NR ART. | WIELKOŚĆ OPAKOWANIA | RODZAJ OPAKOWANIA | ILOŚĆ NA PALECIE | PALETOWANIE | WAGA PALETY |
---|---|---|---|---|---|
87400 | 11 kg | Bag in Box | 660 kg / Paleta | 2 warstwy po 24 kartony + 1 warstwa 12 kartonów | 660 kg (netto) |
Uniferm Ferm Fresh Dinkelsauer, 10l