Description
Świeży produkt fermentacyjny na bazie całych, obłuszczonych ziaren gryki.
Naturalne ziarna gryki z pełnią swoich wartości odżywczych oraz zdrowotnych w żytnim zakwasie. Gryka w formie ziaren jest bardzo wartościowym
składnikiem w codziennej diecie, zawiera wiele istotnych witamin m.in. z grupy B oraz białko, najlepiej przyswajalne spośród innych białek zbóż.
Na bazie produktu UNIFERM FermFresh®Buchweizen stworzą Państwo niezwykle wartościowe pieczywo ze znacznym udziałem gryki, której smak charakterystycznie uwydatnia się w pieczywie. Zachęcamy do skorzystania z koncepcji pieczywo z gryką: chleba żytnio- pszennego z gryką „Gryczanin” oraz pszennego „Ziarno gryki”.
Dozowanie: 30-60 % na łączną ilość mąki
Zalety:
- znaczny udział wartościowych ziaren gryki w produkcie
- nadaje indywidualny smak podążający za aktualnymi trendami konsumpcyjnymi
- naturalna baza do pieczywa, bez substancji dodatkowych, E – składników, całkowicie „czysta etykieta”
- zastosowanie w rozmaitych rodzajach pieczywa, zwiększające jego wartość w codziennej diecie
Oferowana forma:
NR ART. | WIELKOŚĆ OPAKOWANIA | RODZAJ OPAKOWANIA | ILOŚĆ NA PALECIE | PALETOWANIE | WAGA PALETY |
---|---|---|---|---|---|
87361 | 18 kg | wiadro z tworzywa, pergamin | 32 wiadra/paleta | 4 warstwy po 8 wiader | 576 kg (netto) |