Uniferm Fermentsauer, 11kg

Categories: , Tags: ,

Description

Płynny kwas do wszystkich rodzajów chleba, do prowadzenia prostego oraz kombinowanego

UNIFERM Ferment-Sauer 200 jest płynnym produktem o określonej kwasowości z optymalnie dopasowanym stosunkiem kwasu mlekowego i  octowego. Trójfazowy proces fermentacji i czas z nim związany pozwala nam na opracowanie optymalnych warunków dojrzewania. W ten naturalny sposób tworzymy zbalansowany profil smakowy kwasu, zbliżony do  samodzielnie wyprowadzonego kwasu.

UNIFERM Ferment-Sauer 200 jest idealny od ukwaszenia pieczywa zawierającego żyto oraz uzupełnienia smaku chlebów mieszanych, pszennych jak i pieczywa drobnego

Dozowanie: 5 % na mąkę żytnią

Zalety

  1. Proste zastosowanie i dozowanie – 5% na mąkę żytnią
  2. Stabilne ciasta –idealne dla kombinowanego prowadzenia ciasta
  3. Długie utrzymanie świeżości – dzięki wysokiemu wiązaniu wody

Oferowana forma:

NR ART. WIELKOŚĆ OPAKOWANIA RODZAJ OPAKOWANIA ILOŚĆ NA PALECIE PALETOWANIE WAGA PALETY
73100 10 l, 11 kg Bag in Box (worek PE w kartonie) 600l / paleta 60 kartonów/ paleta 600 l/ 660 kg (netto)
Uniferm Fermentsauer, 11kg
Przewiń na górę