Description
Charakterystyka:
Kasza jęczmienna należy do grupy naturalnych, pełnoziarnistych, bardzo wartościowych produktów zbożowych. Jest produkowana z najwyższej jakości ziarna jęczmienia. Jedząc kasze dostarczamy organizmowi cenne białko roślinne, a także witaminy (głównie z grupy B) i składniki mineralne (żelazo, miedź, potas i fosfor). Kasza jęczmienna jest nie tylko pożywna, ale i bardzo smaczna. Kasza jęczmienna pęczak – to obłuszczone ziarno jęczmienia, odsiane z mączki.
Opakowanie:
Torba foliowa
Zastosowanie:
Ma wszechstronne zastosowanie w kuchni, może być spożywana jako samodzielne danie lub jako składnik zup, zapiekanek, farszów. Nieugotowaną kaszę dodaje się do mięs w trakcie duszenia .
W przypadku sporządzania kaszy na sypko, stosunek objętościowy kaszy do wody powinien wynosić 1:2. Podczas gotowania do wody warto dodać łyżeczkę tłuszczu na szklankę kaszy zapobiega to zlepianiu się ziarenek. Najsmaczniejsza jest gotowana na sypko.
Kraj pochodzenia:
Polska
Piątnica Kasza Jęczmienna, 5 kg