Description
Wartość odżywcza produktu w 100 g:
- Wartość energetyczna: 1582 kJ/ 378 kcal
- Tłuszcz: 7,2 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,3 g )
- Węglowodany: 63 g (w tym cukry : 2 g)
- Błonnik 6,9 g
- Sól: 0,01 g
- Białko: 11,9 g
Ze względu na sposób obróbki ziarna wyróżnia się trzy rodzaje płatków owsianych:
• zwykłe – otrzymane z całego ziarna
• górskie – otrzymane z pokrojonego ziarna
• błyskawiczne – otrzymane z pokrojonego ziarna i poddane specjalnej obróbce hydrotermicznej.
Zastosowanie:
Podawane są z mlekiem, kefirem, maślanką i jogurtem. Stanowią doskonały składnik musli, sosów, gulaszy, pieczywa, ciastek oraz batoników.
Na terenie zakładu wykorzystywane są również sezam, migdały, produkty z dwutlenkiem siarki SO2, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100% wykluczyć wystąpienia w produkcie śladowych ilości tych surowców.
Opakowania i znakowanie produktów:
- nasze opakowania posiadają certyfikat PZH i są dopuszczone do kontaktu z żywnością,
- każdy produkt posiada etykietę informującą o dacie przydatności do spożycia, kraju pochodzenia oraz jego składnikach.