Description
MIESZANKI „SOFT” – to koncentraty w proszku do przygotowywania lodów włoskich w automatach, charakteryzujące się doskonałym smakiem i aromatem. Dzięki odpowiednio dobranym składnikom lody mają specyficzny i niepowtarzalny smak o zrównoważonej słodyczy. Kremowa struktura masy lodowej i odpowiedni stopień zmrożenia pozwalają na odpowiednie nakręcanie lodów na wafle. W koncentratach stosowane są wyłącznie barwniki pochodzenia roślinnego. Receptura koncentratów oparta jest na pełnotłustym mleku w proszku, które nadaje lodom bogaty i naturalny smak oraz aksamitną strukturę. Koncentraty przeznaczone są do produkcji lodów włoskich o kremowej konsystencji o odpowiednim stopniu napowietrzenia. Przygotowane z koncentratu lody są stabilne termicznie – dobrze znoszą wahania temperatur.
Ważne informacje: mieszanka bazowa do lodów włoskich o smaku śmietankowym – jest to półprodukt do lodów i cukiernictwa – przeznaczony wyłącznie dla przemysłu i laboratoriów rzemieślniczych, nieprzeznaczony do bezpośredniego spożycia.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu; chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych, wilgoci i obcych zapachów; worek po otwarciu zabezpieczyć przed wpływem czynników zewnętrznych.
Składniki: cukier, mleko odtłuszczone w proszku, tłuszcz roślinny całkowicie utwardzony (palmowy, kokosowy) w zmiennych proporcjach, syrop glukozowy, dekstroza, substancje stabilizujące: guma guar (E412), guma celulozowa (E466), mączka chleba świętojańskiego (E410), aromaty, białka mleka, substancje emulgujące: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471), monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym (E472), estry kwasów tłuszczowych i glikolu propylenowego (E477); może zawierać soję.
DOZOWANIE I SPOSÓB PRZYGOTOWANIA | ||
MIESZANKA BAZOWA W PROSZKU | 1 kg | 2 kg |
WODA | 2.5 l | 5 l |
CAŁOŚĆ DOKŁĄDNIE WYMIESZAĆ (STOSUJĄC ODPOWIEDNI MIESZALNIK ELEKTRYCZNY) – NIE UBIJAĆ.
POZOSTAWIĆ NA MINIMUM 2 GODZINY W LODÓWCE – W CELU DOKŁADNEGO ROZPUSZCZENIA WSZYSTKICH SKŁADNIKÓW MIESZANKI W WODZIE – MIESZANKĘ NALEŻY SCHŁODZIĆ DO UZYSKANIA TEMPERATURY MASY – 4°C. WPROWADZIĆ MIESZANKĘ DO ZBIORNIKA AUTOMATU. |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 1733/414 kJ/kcal |
Tłuszcz | 6.7 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 6.1 g |
Węglowodany | 81.0 g |
w tym cukry | 78.0 g |
Białko | 7.2 g |
Sól | 0.6 g |