Description
Warzywa kandyzowane – obsuszone to produkty otrzymane przez wysycenie syropem cukrowym warzyw lub ich fragmentów z dodatkiem kwasów spożywczych, substancji konserwujących, barwiących i aromatyzujących. Posiada wszechstronne zastosowanie. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do wypieku keksów, babek serników, makowców oraz do dekoracji tortów, ciastek, ciasteczek kruchych i babeczek. Można go użyć również jako wsad do kremów i mas bakaliowych, a także jako posypka do dekoracji wyrobów ciastkarskich.
Wysoka koncentracja cukru pozwala na nie zamarzanie w mrożonych deserach i lodach. Posiada długi okres przydatności do spożycia.
Skład: Cukinia (pozostałość DWUTLENKU SIARKI), syrop glukozowo-fruktozowy, regulator kwasowości – kwas cytrynowy, substancja konserwująca – sorbinian potasu, aromat, barwniki – E133, „E124, E110, E104”: mogą mieć szkodliwy wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci. Sporządzono ze 140g cukinii na 100g produktu.
Opakowanie: | 10 kg |
Rodzaj opakowania: | karton |
Wartość odżywcza: | na 100 g produktu |
Wartość energetyczna: | 259 kcal |
Tłuszcz: | 1.2 g |
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0 g |
Węglowodany: | 60 g |
– w tym cukry: | 40 g |
Błonnik: | 0 g |
Białko: | <0,5 g |
Sól: | 0.23 g |