Description
Czekolada mleczna 31% Barima Artisanal
Czekolada mleczna wytwarzana z wyselekcjonowanej mieszanki ziaren kakaowych. Mleczna czekolada marki Barima Artisanal wyróżnia się bogatym bukietem aromatyczno-smakowym i jedwabistą, płynną konsystencją. Wysokiej jakości czekolada mleczna, jasna w postaci pastylek. Idealna do deserów, musów, lodów i pralin.
Kuwertura czekolada w pastylkach
Mleczna czekolada o uniwersalnym zastosowaniu: produkt w postaci drobnych pastylek formowanych z zatemperowanej czekolady. Po rozpuszczeniu doskonale nadaje się do oblewania oraz dekorowania różnego rodzaju wypieków, deserów i tortów.
Cechy czekolady mlecznej 31%:
- Rodzaj czekolady: czekolada mleczna
- Zawartość kakao: 31%
- Wilgotność: max. 10%
- Całkowita zawartość tłuszczu: 29%
- Sucha masa kakaowa: 31%
- Kształt: pastylki (kuwertura)
- Zrównoważony smak i aromat
- Płynna jedwabista konsystencja
- Opakowanie ekonomiczne: karton plus folia zabezpieczająca
- Masa netto: 10 kg
Zastosowanie czekolady mlecznej Economic 31%:
- Torty
- Desery
- Lody
- Czekolada na gorąco
- Praliny
- Piekarnictwo
- HORECA
Czekolada mleczna skład: cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa, laktoza, emulgator: E322 lecytyna słonecznikowa, naturalny aromat waniliowy.
Alergeny: produkt może zawierać soję.
Deklaracja wartości odżywczych na 100 g: energia 528 Kcal, tłuszcze 29 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 17,8 g, węglowodany 57,5 g, w tym cukry 56,5 g, białko 6,1 g, sól 0,11 g.
Przechowywanie: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci i obcych zapachów; optymalna temperatura przechowywania: 12-20°C; maksymalna wilgotność względna – 70%.